Utile

Informatii utile

Recunoașterea emailurilor Phishing

E-mailurile de phishing pot fi foarte convingătoare, dar există câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți pentru a le recunoaște:

  1. Verificați adresa de e-mail a expeditorului: E-mailurile de phishing pot părea că provin de la o sursă legitimă, dar adresa de e-mail poate fi ușor diferită. De exemplu, în loc de „[email protected]„, adresa de e-mail poate fi „[email protected]„. Dacă adresa de e-mail pare suspectă sau nu se potrivește cu expeditorul legitim, este posibil să fie un e-mail de phishing.
  2. Fiți precaut cu limbajul urgent sau amenințător: E-mailurile de phishing folosesc adesea un limbaj urgent sau amenințător pentru a crea o panică sau o urgență. Acestea pot afirma că contul dvs. a fost compromis sau că au fost activități frauduloase. Dacă un e-mail vă îndeamnă să acționați imediat, este posibil să fie un e-mail de phishing.
  3. Verificați linkurile înainte de a face clic pe ele: E-mailurile de phishing conțin adesea linkuri către site-uri web false care arată ca cele reale. Înainte de a face clic pe orice link, plasați mouse-ul deasupra pentru a vedea dacă URL-ul se potrivește cu site-ul legitim. Dacă nu se potrivește sau URL-ul pare suspect, nu faceți clic pe link.
  4. Fiți atenți la cererile de informații personale: E-mailurile de phishing solicită adesea informații personale, cum ar fi numele de utilizator și parola, numerele de card de credit sau numărul de securitate socială. Organizațiile legitime nu vor solicita niciodată aceste informații prin e-mail. Dacă un e-mail solicită informații personale, este posibil să fie un e-mail de phishing.
  5. Verificați greșelile de ortografie și gramatică: E-mailurile de phishing conțin adesea greșeli de ortografie și gramatică, ceea ce poate fi un semn că e-mailul nu este legitim.


Păstrând aceste sfaturi în minte, puteți recunoaște mai bine și evita e-mailurile de phishing.

Utilizarea serviciului Tunneling de la Cloudflare

Cloudflare Tunnels este un serviciu oferit de Cloudflare care vă permite să expuneți resursele rețelei dvs. private pe internetul public în siguranță. Cu Cloudflare Tunnels, puteți stabili o conexiune securizată și criptată între serverul sau serviciul dvs. de origine și rețeaua Cloudflare Edge.
În esență, Cloudflare Tunnels creează un tunel securizat între un server local și rețeaua Cloudflare, permițându-vă să accesați acel server de oriunde de pe internet. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru expunerea resurselor care sunt protejate de un firewall sau inaccesibile internetului public.
Pentru a utiliza Cloudflare Tunnels, trebuie să instalați software-ul client Cloudflare Tunnel pe serverul dvs. După ce ați instalat, puteți configura Tunelul să se conecteze la Cloudflare și apoi să atribuiți un nume de gazdă Tunelului. Acest nume de gazdă poate fi folosit pentru a accesa serverul dvs. de oriunde de pe internet.
Cloudflare Tunnels utilizează protocoale de criptare standard în industrie pentru a securiza conexiunea între serverul dvs. și rețeaua Cloudflare Edge. Acest lucru asigură protecția datelor dvs. în tranzit și împiedică interceptarea acestora de către terțe părți neautorizate.
În general, Cloudflare Tunnels oferă o modalitate sigură și ușor de utilizat pentru a expune resursele rețelei private pe internetul public. Acesta poate fi deosebit de util pentru dezvoltatori și organizații care trebuie să acceseze resurse care sunt protejate de un firewall sau altfel inaccesibile internetului public.

 
Scroll to top